こちらに共通ヘッダが追加されます。
  2. > 2019年度のニュース一覧
  3.  > “Doshisha Space-DREAM Project” Symposium was held in the Doshisha Week at the University of Tübingen, Germany.

The first Doshisha Week, co-hosted by the University of Tübingen and Doshisha University, was held at the University of Tübingen from November 25th to 29th, 2019.
Doshisha Research Project for Active Life in Space Engineering and Medical Biology held a symposium titled “Doshisha Space-DREAM Project: A Great Contribution to Maintaining Human Health Both in Space and on Earth”, and Prof. Nobutaka Tsujiuchi (Faculty of Science and Engineering, Head of Doshisha Research Project for Active Life in Space Engineering and Medical Biology), Prof. Yoshinobu Ohira (Visiting Professor of Organization for Research Initiatives and Development), and Ms. Yo Ouchi (Graduate School of Science and Engineering) gave lectures.
Ms. Yo Ouchi, a graduate school student of Science and Engineering, gave a presentation titled “Evaluation of the Influence on Walking using Load-controlled Treadmill” and exchanged opinions with researchers from other countries and research majors. We hope these experience of considering the research theme from international and multi perspectives will develop her research in the future.

Program details are as follows:
Prof. Yoshinobu Ohira (Visiting Professor, Organization for Research Initiatives and Development)
“Neuromuscular responses to gravitational load levels”
Prof. Dr. Martin A. GIESE (University of Tübingen)
“Quantitative models of complex body motion and applications in the diagnosis and rehabilitation training of movement disorders”

Regarding the Doshisha Week, please see the following link:
The first Doshisha Week was held in the University of Tübingen
Alte Aula, the venue of the Space-DREAM Project Symposium

Lecture of Ms. Yo Ouchi

Discussion time in the Space-DREAM Project Symposium

.